Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Χαιρετισμός Διευθυντή ΜΒΑ

Μαρία Αναργύρου - Νίκολιτς
Γενική Διευθύντρια Coca Cola Τρία Έψιλον, Ελλάδα & Κύπρος

Τoν Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση Ελλάδας – Κύπρου, προερχόμενη από τον Coca-Cola HBC Τσεχίας και Σλοβακίας, όπου ασκούσε καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας. Με ισχυρή εστίαση στην επίτευξη αποτελεσμάτων και τη δημιουργία δυνατών ομάδων, η Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς ανακοίνωσε τον Νοέμβριο τη νέα επένδυση που αφορά στη δημιουργία ενός νέου τμήματος κοινών επιχειρησιακών λύσεων στη Θεσσαλονίκη, που θα λειτουργήσει ως κέντρο επιχειρησιακών λύσεων Εκκαθάρισης και Τιμολόγησης για έναν αριθμό από χώρες δραστηριοποίησης του ομίλου. Εν μέσω πανδημίας, η Coca-Cola Τρία Έψιλον έθεσε ως προτεραιότητα την υποστήριξη των εργαζομένων της, του κλάδου, της αγοράς και της κοινωνίας με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, ενώ ταυτόχρονα στάθηκε δίπλα στον κλάδο HoReCa, αναλαμβάνοντας δυναμικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων. Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα εποχή, εστιάζει στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη του οργανισμού για να αξιοποιήσει πλήρως τις νέες ευκαιρίες και δυνατότητες που δημιουργούνται.

Χαιρετισμός Διευθυντή ΜΒΑ

Αλέξανδρος Δανιηλίδης
Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας από τον Ιανουάριο του 2018. 
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αθηναϊκή το 1992 από τη διεύθυνση πωλήσεων. Το 2002 εισήχθη στη Διοικητική Ομάδα ως Διευθυντής Πωλήσεων Χονδρεμπορίου-Horeca. Το 2008 διορίζεται Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδος και το 2010 Εμπορικός Διευθυντής. Κατά την περίοδο 2012-2017 κατείχε το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Heineken Serbia.
 
Κατέχει τίτλο σπουδών στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Πειραιά καθώς και πιστοποιήσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων executive στελεχών από τα πανεπιστήμια Harvard και INSEAD. 
Χαιρετισμός Διευθυντή ΜΒΑ

Γιώργος Κουρέπης
Principal στην Deloitte

Ο Γιώργος εργάζεται ως Senior Manager στην Deloitte στην ομάδα Στρατηγικής και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού (Strategy and Business Design). Με περισσότερα από 8 έτη προϋπηρεσίας στο χώρο του Management Consulting, έχει συμμετάσχει σε σειρά έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εστίαση σε υπηρεσίες όπως Στρατηγικός Σχεδιασμός, Οργανωτική Αναδιάρθρωση, Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Βελτιστοποίηση Λειτουργιών. Έχει προσφέρει υπηρεσίες σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε μία ευρεία γκάμα από κλάδους όπως Finance Services, Life Sciences and Healthcare, Consumer Products, Energy and Resources, Retailκ.α. Πέρα από την Deloitte, έχει διατελέσει και Manager στην IQVIA εστιάζοντας στον κλάδο του φαρμάκου στην Ιταλική αγορά.

Είναι πτυχιούχος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ κατέχει και MBA από το ίδιο πανεπιστήμιο (1η θέση). Παράλληλα, είναι μέλος του ACCA (Association of Chartered Certified Accountants).

Χαιρετισμός Διευθυντή ΜΒΑ

Γιώργος Κοφινάκος
Διευθύνων Σύμβουλος (Senior Advisor & Managing Director) της StormHarbour LLP στο Λονδίνο

Ο Γιώργος Κοφινάκος είναι Διευθύνων Σύμβουλος (SeniorAdvisor & Managing Director) της StormHarbour LLP στο Λονδίνο από το 2010. Παράλληλα, προέδρευσε (Chairmanofthe Board) στην εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων Δανείων, Εύπραξις Α.Ε, στην δημιουργία τής οποίας ήταν βασικός συντελεστής. Είναι επίσης Ιδρυτικό και Μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Νέας Γεωργίας-Νέας Γενιάς (Οργανισμός Χρηματοδοτούμενος από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος). Αυτήν την εποχή, είναι Μη εκτελεστικός Πρόεδρος τής Επενδυτικής Επιτροπής σε μια νέα πρωτοβουλία εφαρμογής τής Κυκλικής Οικονομίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Sporos Platform) στην Ελλάδα.  Αποτελεί επίσης Σύμβουλο Διοίκησης στο Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Πριν από την StormHarbour, ο Γιώργος εργάστηκε για την Citigroup στην Ελλάδα και το Λονδίνο επί 20 χρόνια, κατέχοντας έναν αριθμό εκτελεστικών ρόλων (Διευθύνων Σύμβουλος της Citigroup Global Markets, Διευθύνων Σύμβουλος των Capital Markets and Banking, Επικεφαλής Διαχείρισης Διαθεσίμων και Εκπρόσωπος τής Citigroup στις σχέσεις της με την Κυβέρνηση (Senior Government Banker). Ο Γιώργος έχει ηγηθεί πλήθους συναλλαγών σε IPO, M&A, Τιτλοποιήσεις, Debt and Liability Management κλπ.  Ήταν επίσης, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής σε Private Equity Fund στο Λουξεμβούργο μεταξύ του 2009 και του 2013 και μέλος σε Εκτελεστικά Συμβούλια πολλών ελληνικών εταιρειών.

Η πείρα κι η επιδραστικότητά του στον χρηματοοικονομικό τομέα τον έφεραν συχνά στα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης και τον Τύπο. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Στατιστικής από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και MBA από το Rutgers Graduate Business School στο New Jersey στις ΗΠΑ. Το 2016, ο Γιώργος ανακυρήχθηκε Distinguished Executive-in-Residence (The only non-USA citizen out of 8 members) και επισκέπτης Καθηγητής στο Rutgers Graduate Business School. Είναι επίσης μέλος του International Propeller Club των Ηνωμένων Πολιτειών.

Χαιρετισμός Διευθυντή ΜΒΑ

Γιάννης Παπαχρήστου
Διευθύνων Σύμβουλος στον Όμιλο Antenna

Αποφοίτησε ως Χημικός Μηχανικός και απέκτησε Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Έχει πολυετή και διεθνή εμπειρία σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στον κλάδο των ταχέως κινουμένων καταναλωτικών αγαθών (FMCG). Ξεκίνησε στο Marketing της Johnson & Johnson και μετακινήθηκε στην L’OREAL ως Marketing Director Ελλάδος. Συνέχισε στη L’ORÉAL International ως Marketing Director για τη Ζώνη 10 της Ευρώπης που περιελάβανε χώρες όπως η Ολλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ελβετία, Σκανδιναβικές, Βαλτικές καθώς και Τουρκία, Ισραήλ ενώ στη συνέχεια διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Consumer Business Unit για την Ουγγαρία, Ελλάδα και Ρωσία. Μετακινήθηκε στην Coca Cola Hellenic ως Γενικός Διευθυντής Εμπορίου στη Ρωσία και κατόπιν διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου. Τον Σεπτέμβριο του 2020 μετακινήθηκε στην Chipita όπου ανέλαβε το ρόλο του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου Ομίλου και επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Τον Σεπτέμβριο του 2022, αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Αντέννα στην Ελλάδα.

Είναι Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της ΕΑΣΕ, ενώ διετέλεσε  μέλος του ΔΣ του ECR Hellas και είναι  Αντιπρόεδρος πρωτοβουλίας BrainReGain.
Χαιρετισμός Διευθυντή ΜΒΑ

Δημήτρης Πισιμίσης
Διευθύνων Σύμβουλος της BICVIOLEX και Senior Vice President of Industrialization and Operational Excellence του Ομίλου BIC παγκοσμίως

Με σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων αλλά και πατεντών, ενώ είναι μέλος πολλών επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων.

Χημικός Μηχανικός, με σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία, Μάστερ στα Πολυμερή υλικά, Manchester University (UMIST) και Διδακτορικό στα Σύνθετα Υλικά.

Δίπλωμα ζωής οι σπουδές στην ‘Επιχειρηματικότητα’ στην οικογενειακή επιχείρηση.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στους WardleStoreysαναπτύσσοντας ηχομονωτικά διαχωριστικά για την RollsRoyceκαι  ImperialChemicalIndustries(ICI, τώρα AstraZenecca) στην Μεγάλη Βρετανία.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά από ένα μικρό διάλλειμα  ως Επίκουρος Καθηγητής των ΤΕΙ, και Σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης, επέστρεψε στον αγαπημένο του Ιδιωτικό Τομέα.

Εντάχθηκε στην BICVIOLEXτο 1995 ως Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης των Ξυραφιών.

Από το 2002 είναι Παγκόσμιος Διευθυντής Ξυραφιών του ομίλου BICκαι σήμερα πειραματίζεται πάνω στις σύγχρονες ιδέες ηγεσίας από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της BICVIOLEXθέση που κατέχει από το 2008.

Από το 2015 είναι και πρώτος αντιπρόεδρος του ομίλου BICως Παγκόσμιος Βιομηχανικός Διευθυντής των 20 και πλέον εργοστασίων σε όλο τον κόσμο.

Ανακηρύχθηκε ManageroftheYearστην Ελλάδα το 2014. 

Χαιρετισμός Διευθυντή ΜΒΑ

Ιωάννα Προκοπίου
Διευθύνουσα Σύμβουλος της Prominence Maritime

Η Ιωάννα Προκοπίου είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο του Bath to 2000, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου όπου και απέκτησε το Μεταπτυπτυχιακό Τίτλο σπουδών στα Ναυτιλιακά και τα Χρηματοοικονομικά “Shipping Trade & Finance”. Από το 2018 είναι απόφοιτος του Harvard Business School. 
 
Το 2003 έγινε μέλος της Dynacom Tankers. Μετά από 4 χρόνια στο στο τιμόνι του τμήματος αγοροπωλησιών της Dynacom  η Ιωάννα ίδρυσε την εταιρεία Prominence Maritime, μια εταιρεία που διαχειρίζεται 6 πλοία φορτίου χύδην. Παράλληλα, η Ιωάννα εποπτεύει τις δραστηριότητες της Sea Traders η οποία διαχειρίζεται 34 πλοία φορτίου χύδην και τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού της Dynacom Tankers Management και της Sea Traders. Η κ. Προκοπίου είναι αντιπρόεδρος του North of England P&I, μέλος του συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών αλλά και της Κυπριακής Ένωσης Εφοπλιστών.
Χαιρετισμός Διευθυντή ΜΒΑ

Νίκος Χρηστάκης
Διευθύνων Σύμβουλος της HP σε Ελλάδα και Κύπρο

Από το 2018 ο κ. Νίκος Χρηστάκης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της HP, επικεφαλής για την επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο. Πέρα από την προφανή εστίαση στην προώθηση και την υποστήριξη των λύσεων που προσφέρει η HP σε όλο το φάσμα της αγοράς, έχει θέσει ως σημαντική προτεραιότητα του γραφείου την ενεργή συμμετοχή στελεχών και την υποστήριξη σε στρατηγικές δράσεις στην ελληνική και κυπριακή κοινότητα, με κύριους άξονες την πράσινη ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό.
 
Κατά τη μακρόχρονη θητεία τους (15 χρόνια) στην HP, o κ. Χρηστάκης έχει περάσει από διαφορετικές θέσεις ευθύνης αναφορικά με το δίκτυο συνεργατών αλλά και τη γενικότερη ευθύνη πωλήσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Τουρκίας αλλά και χωρών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.
 
Υπήρξε διευθυντικό στέλεχος εταιρειών όπως οι Xerox και Microsoft καθώς και ελληνικών ομίλων όπως η Info-quest και ο Όμιλος Φουρλής - Primetelecom. 
 
Έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Testimonials

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47A & Λευκάδος 33,
Αθήνα 113 62,
9ος όροφος, Γραφείο 903

MBA Full Time

MBA Part Time

ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Η Γραμματεία του ΜΒΑ θα εξυπηρετεί τους φοιτητές ως ακολούθως:

09.00-17.00

Search