Πέτρος Κόκκαλης

Ο Πέτρος Κόκκαλης είναι συν-ιδρυτής και επενδυτής σε επιχειρήσεις με κοινωνικό πρόσωπο, όπως στην οργάνωση Γη , περιβαλλοντική ΜΚΟ, και στην Aephoria, βιώσιμη θερμοκοιτίδα εκκίνησης και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και θερμός υποστηρικτής της μεταμόρφωσης των τοπικών κοινοτήτων μέσω μίας μαζικής κινητοποίησης πόρων.

Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, ενός μη- κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει αποστολή την προώθηση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ευημερίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι επίσης Πρόεδρος του Αθηναϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου Τεχνολογιών Πληροφορικής (Athens Information Technology), μη κερδοσκοπικού ακαδημαϊκού ιδρύματος που δραστηριοποιείται στις νέες τεχνολογίες και την ακαδημαϊκή έρευνα όπως και μέλος του διοικητικού συμβούλιο του Αthens Tech, ιδιωτικού κολλεγίου που ασχολείται με την τεχνολογία, την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Συχνά, βρίσκεται σε θέση κριτή σε διαγωνισμούς εκκίνησης και υποστήριξης για θέματα που αφορούν την ελληνική και διεθνή επιχειρηματικότητα, συμβουλεύει τους νέους επιχειρηματίες, ενώ δραστηριοποιείται και ως ανώτερος σύμβουλος του δικτύου Endeavor.

Μέχρι πρόσφατα υπήρξε Αντιπρόεδρος και μέτοχος της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, όπως Αντιπρόεδρος και μέτοχος της INTRALOT Α.Ε., εταιρείας που λειτουργεί ως προμηθευτής τεχνολογίας τυχερών παιχνιδιών και ως αδειοδοτημένος φορέας εκμετάλλευσης λαχείων. Υπήρξε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού από το 1995 έως το 2008. Σήμερα είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πειραιά, με αρμοδιότητες που αφορούν τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

Ενότητα:
Going #Social