Νίκος Κουτσιανάς

Ο Νίκος Κουτσιανάς γεννήθηκε το 1946. Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 1974 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από το ιδιόκτητο φαρμακείο του στην οδό Κατεχάκη στην Αθήνα, όπου η αγάπη για τη μέλισσα και τη φύση σε συνδυασμό με την επιστημονική του γνώση άρχισαν να βρίσκουν εφαρμογή στη θεραπευτική μέσω της ανάπτυξης φυτικών σκευασμάτων βασισμένων στα βότανα, την πρόπολη και το μέλι.

Το 1979 τυποποιεί τα πρώτα φυτικά προϊόντα και έτσι, μαζί με τη σύζυγό του, Νίκη, ιδρύουν την APIVITA με βασική αποστολή την ανάπτυξη φυτικών, φυσικών προϊόντων που προάγουν την υγεία και την ομορφιά του ανθρώπου. Πηγές έμπνευσης η μέλισσα και τα παράγωγά της, η πλούσια βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης και η ολιστική θεωρία του Ιπποκράτη.

Βασική φιλοσοφία της επιχειρηματικής του δραστηριότητας αποτελεί το τρίπτυχο ευ και αεί επιχειρείν, καινοτομείν και δημιουργείν και πιστεύει πως ένας από τους πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας είναι η αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου, τον οποίο και στηρίζει με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό, ιδρύει το 2009 την APIGAIA με σκοπό την καλλιέργεια αρωματικών φυτών σε συνεργασία με βιοκαλλιεργητές σε διάφορες περιοχές της χώρας και το 2010 ιδρύει την APIFARM αναπτύσσοντας την πρώτη μελισσοκομική μονάδα στην Καρδίτσα.

Επίσης, διετέλεσε για 8 χρόνια Γενικός Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελλάδας και για 10 χρόνια Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Αρωμάτων και Καλλυντικών (ΠΣΒΑΚ).

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμετολογίας (ΕΕΚ) και πρόσφατα μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ). Τέλος, είναι Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ιπποκράτης 2.500 χρόνια» με κύρια αποστολή τη διάδοση του έργου του μεγάλου Ανθρώπου, Φιλοσόφου και Πατέρα της Ιατρικής, του Ιπποκράτη, και τη δημιουργία του βοτανικού κήπου του Ιπποκράτη, στην Κω, με φυτά που χρησιμοποιούσε ο ίδιος στη θεραπευτική του.

Ενότητα:
Fall down seven times, stand up eight