MBA Full Time

νεα & εκδηλωσεις

 

Αγαπητοί υποψήφιοι του ΜΒΑ. Η υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά μέχρι 31 Μαΐου 2020. Η αξιολόγηση των αιτήσεων πραγματοποιείται συνεχώς. | Το πρόγραμμα προσφέρει ετησίως 30.000 ευρώ από τα ΕΛΠΕ | 1  πλήρης υποτροφία από την Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 

 

 

ReGeneration - Οι αιτήσεις για τον 10ο κύκλο ReGeneration άνοιξαν!

 - Το ReGeneration αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας. 

 


Αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει:

 • στην ενίσχυση της νεανικής απασχολησιμότητας
 • στην καταπολέμιση της νεανικής ανεργίας και του brain drain
 • στο γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας (skills gap)

Σε ποιους απευθύνεται;

Σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας και συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα.

Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, The Hellenic Initiative και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ οι υπηρεσίες του ReGeneration προς εταιρείες και υποψηφίους δεν συνεπάγονται καμία οικονομική υποχρέωση.

 

Το ReGeneration αποτελείται από:

 • 2 Γενικούς κύκλους αιτήσεων το χρόνο (Μάρτιο και Σεπτέμβριο) όπου μπορούν να συμμετέχουν υποψήφιοι από όλα τα ακαδημαϊκά υπόβαθρα και ιδρύματα.
 • To ReGeneration Academy*, τον πυλώνα στοχευμένης εκπαίδευσης του προγράμματος, που αποσκοπεί στο re/up-skilling νέων πτυχιούχων σε τομείς υψηλής ζήτησης που παρουσιάζουν σοβαρή έλλειψη ταλέντου

Περιλαμβάνει μια ιδιαιτέρως απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, 2 σταδίων:
1/. Ψυχομετρικό τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας σε μορφή gamification

2/. Live Assessment Centre – συμπεριφορικές συνεντεύξεις (CBI) από 100+ έμπειρα ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ελληνικής αγοράς (HR, Line Management, CEOs)
Οι επιτυχόντες του προγράμματος απολαμβάνουν:

- 32 ώρεςbusiness & soft skills training, σετομείςόπωςdesign thinking, presentation skills, project management, growth mindset μέσωτηςOTEAcademy
- 60 - 250 ώρεςhard-skills trainingσεcutting edge technologies/sectors (μέσωτουReGeneration Academy *)

- Mentoring από ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ελληνικής αγοράς, μέσω του Job-Pairs

- Την ευκαιρία προσφοράς 25 ωρών κοινωνικής/εθελοντικής εργασίας σε επιλεγμένες ΜΚΟ, μέσω της ethelonκαι τέλος

- Την δια βίου εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας του LinkedIn Learning, που διαθέτει πάνω από 9000 courses όλων των ειδικοτήτων

Ο απώτερος σκοπός του προγράμματος απέναντι στους υποψηφίους του, είναι η άμεση απορρόφησή τους σε οργανικές θέσεις πανελλαδικώς, με 2 βασικές συμβατικές υποχρεώσεις από πλευράς εταιρειών: minimum 6μηνη σύμβαση εργασίας & minimum 750 ευρώ μεικτά ανά μήνα.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα μετρά:
- 1200+ προσλήψεις
- 450+ εταιρείες που προσλαμβάνουν (μπορείτε να τις δείτε όλες ΕΔΩ)
- 92% ανανέωση συμβολαίων πέραν του αρχικού 6μήνου
- 170.000 ώρες εκπαίδευσης
- 17.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς
- 8+εκ. ευρώ σε μισθούς υποψηφίων που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος 
- 9 εθνικά βραβεία

* Μέσω του ReGeneration Academy επενδύουμε καθημερινά στο re/up-skilling νέων πτυχιούχων σε τομείς της αγοράς που παρουσιάζουν σοβαρή έλλειψη ταλέντου. Έως σήμερα με την αρωγή των χρηματοδοτών μας και στρατηγικών συνεργασιών με τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς μέσω του προγράμματος - ProjectFuture, τον Όμιλο TITAN, τη Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά και το ΙΝΣΕΤΕ έχουμε προσφέρει χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης και προσομοίωσης της αγοράς εργασίας στους ακόλουθους πυλώνες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

- Java | Spring & Full Stack JavaScript by Code.Hub

- .Net by Coding School | Kariera.gr

- Data Science by Excelixi

- Digital Acceleration | Data Science Lab by TITAN & Code.Hub

- Supply Chain Management by BCA College

- Food Innovation by New Agriculture for a New Generation

- Digital Marketing by Excelixi, Google & Facebook

- Excellence in Customer Experience & Sales Excellence by Excelixi

- Hospitality Front Office Academy by INSETE

 

Οι αιτήσεις για τον 10ο κύκλο ReGeneration άνοιξαν!

Το ReGeneration, ανοίγει τις πόρτες του για 10η φορά και καλεί τους νέους πτυχιούχους που θέλουν να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα ή το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, να δηλώσουν συμμετοχή!

Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 17 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου στις 11:59μ.μ., απευθύνεται σε όλους τους νέους, έως 29 ετών, με πτυχίο σε οποιοδήποτε γνωστικό πεδίο, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας σε αντικείμενο συναφές με τις σπουδές, με ή χωρίς αναπηρία και με συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα του ReGeneration στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ /ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων: MBA- Μaster in Business Administration απευθύνεταισε πτυχιούχους Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων που ήδη εργάζονται και σκοπεύουν να αναπτύξουν το επιστημονικό τους υπόβαθρο, τις επαγγελματικές, διοικητικές και ηγετικές τους ικανότητες για την αποτελεσματικότερη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών. Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων: MBA- Master in Business Administration.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος λειτουργεί:

 • Τμήμα Πλήρους Φοίτησης (fulltime) που απευθύνεται σε νέους απόφοιτους,έχει διάρκεια 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα και τα μαθήματα είναι πρωινά.
 • Τμήμα Μερικής Φοίτησης (parttime) που απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, έχει διάρκεια 5 ακαδημαϊκά εξάμηνα και τα μαθήματα είναι απογευματινά.

 

Για τη φοίτηση στο παραπάνω πρόγραμμα απαιτείται η καταβολή διδάκτρων. (Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mba.aueb.gr, και https://mba-parttime.aueb.gr).

Το πρόγραμμα λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του εγκεκριμένου (ΦΕΚ 4105/20-9-2018, τ. Β’) Κανονισμού Λειτουργίας και του Ν.4485/2017.

 

Η διαδικασία αποδοχής και αξιολόγησης των αιτήσεων υποψηφιότητας είναι κυλιόμενη και πραγματοποιείται σε επιμέρους κύκλους:

 • Ημερομηνίες αποδοχής αιτήσεων του1ου κύκλου είναι έως την Τρίτη  31/03/2020.
 • Ημερομηνίες αποδοχής αιτήσεων του2ου κύκλου είναι έως την Παρασκευή 29/05/2020.

 

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και οι αιτήσεις αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση https://e-graduate.applications.aueb.gr/

Για την υποβολή της ηλεκτρονικής σας αίτησης απαιτείται:

1.   Να συνδεθείτε στον ανωτέρω σύνδεσμο,

2.   Να εντοπίσετε στον κατάλογο των προσφερόμενων ανά Σχολή Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων το Δ.Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων: ΜΒΑ,

3.   Να συμπληρώσετε με ακρίβεια όλα τα στοιχεία της αίτησης αφού πρώτα διαβάσετε το αρχείο με τις οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης,

4.   Εντός  αποκλειστικής  προθεσμίας πέντε (5) ημερών να αποστείλετε ταχυδρομικά ή να υποβάλετε αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του ΠΜΣ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (όπως αυτά υποδεικνύονται ακολούθως), μαζί με την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη φόρμα της ηλεκτρονικής αίτησης που έχετε οριστικοποιήσει. Σε περίπτωση μη υποβολής των έντυπων δικαιολογητικών στη γραμματεία, η ηλεκτρονική αίτηση δεν θα προχωρήσει σε αξιολόγηση.

 

Προσοχή: Πρέπει να ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αιτήσεως και να πατήσετε «Υποβολή» προκειμένου να ληφθεί υπόψη.

Διεύθυνση ταχυδρομικής αποστολής δικαιολογητικών:

Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων: ΜΒΑ, Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών ΟΠΑ,

Ευελπίδων 47Α  και Λευκάδος 33, 6ος όροφος, γραφείο 600 (καθημερινά 09:30 – 15:00, τηλ. 210-8203615-16 & 18)


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.    Συμπληρωμένη και Υπογεγραμμένη Αίτηση.

2.     Αντίγραφο Πτυχίου (οι πτυχιούχοι). Οι τελειόφοιτοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση του ν. 1599/1986 ότι η αποδοχή τους γίνεται με την αίρεση της απόκτησης πτυχίου μέχρι την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου που ακολουθεί.

3.     Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας.

4.     Βεβαίωση Ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ (για τίτλους σπουδών από πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού).

5.     Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.

6.     Δύο εμπιστευτικές συστατικές επιστολές (από Πανεπιστημιακούς για το τμήμα πλήρους φοίτησης, ή/και εργοδότες για το τμήμα μερικής φοίτησης).

7.     Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας (άριστης γνώσης για τους υποψήφιους του τμήματος πλήρους φοίτησης/πολύ καλής γνώσης για τους υποψήφιους του τμήματος μερικής φοίτησης).

8.     Πιστοποίηση της προϋπηρεσίας μόνο για τους υποψήφιους του τμήματος μερικής φοίτησης (βεβαίωση ενσήμων ή/και βεβαίωση εργοδότη ή/και αντίγραφα συμβάσεων που να καλύπτουν όλο το διάστημα της αποκτηθείσας μετά τη λήψη του 1ου πτυχίου προϋπηρεσίας).

9.    Μία μικρή φωτογραφία τύπου ταυτότητας/διαβατηρίου (έγχρωμη).

10. GMAT(προαιρετικό, με επιθυμητό βαθμό 550 και πάνω, μόνο για τους υποψήφιους του τμήματος πλήρους φοίτησης).

 

Tα δικαιολογητικά αυτά υποβάλλονται πρωτότυπα ή απλά φωτοαντίγραφα. Για τα ξενόγλωσσα έγγραφα απαιτείται η προσκόμιση επικυρωμένων φωτοαντιγράφων (από την εκδούσα αρχή ή από δικηγόρο).

Στα κριτήρια επιλογής συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η επίδοση στο πρώτο πτυχίο, καθώς και, κατά περίπτωση, το είδος και η διάρκεια εργασιακής εμπειρίας. Μετά τη διαδικασία αξιολόγησης των δικαιολογητικών, ακολουθεί προσωπική συνέντευξη η οποία επίσης συνεκτιμάται στην τελική επιλογή.

Σημείωση: Η υποβολή υποψηφιότητας στη παρούσα προκήρυξη δεν δημιουργεί οιαδήποτε αξίωση για αποδοχή αυτής.

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2020


Ο Διευθυντής του Δ.Π.Μ.Σ.

στη Διοίκηση Επιχειρήσεων: MBA

*

Γεώργιος Κουρέτας

Καθηγητής

Ο Πρύτανης

 

*

Εμμανουήλ A. Γιακουμάκης

Καθηγητής

*Οι υπογραφές υπάρχουν στο πρωτότυπο που βρίσκεται στο αρχείο της Γραμματείας.

Επίσκεψη στην MRB Hellas S.A.

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Συμπεριφορά Καταναλωτή» με διδάσκοντα τον Καθηγητή Μάρκετινγκ και Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ, κ. Γιώργο Σιώμκο, οι φοιτήτριες της κατεύθυνσης Μάρκετινγκ του ΠΜΣ MBA Full-Time του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησαν την 29η Νοεμβρίου 2019, επίσκεψη στα γραφεία της MRB Hellas S.A., εταιρείας έρευνας αγοράς.
 
 
Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ειδικότερα στο χώρο που πραγματοποιούνται τα focus groups. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση εκ μέρους της κας Άννας Κουκούλη, Client Service Director της MRB Hellas.  Η προγραμματισμένη ατζέντα της επίσκεψης είχε ως κεντρικό θέμα “Consumer & Market Analysis”. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η ερευνητική μεθοδολογία για τη μέτρηση της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών στην Αττική και έπειτα ακολούθησε μια εξίσου ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα «Millenials vs. GenY».
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία MRB, η οποία μας υποδέχθηκε στα γραφεία της καθώς και όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της εν λόγω επίσκεψης.
 
Οι φοιτήτριες:
Αγοροπούλου Ιωάννα
Βασιλάκη Ελένη 
Καλοειδά Ιφιγένεια
Λιανού Ειρήνη
Μήλεση Μαρία
Μουτσοπούλου Ιωάννα
Μπιτσάκου Σταματίνα
Παπάζογλου Βασιλική
Πετροπούλου Αναστασία
Πιτσούλη Βαρβάρα
Στρατάκου Αθανασία
 

Tailor Made Negotiations (TMN)

Το πρόγραμμα TMN αποτελεί μία επανάσταση στις διαπραγματεύσεις: Μέσα σε 8 ώρες (373’) εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης δίνει στους ενδιαφερόμενους όλα εκείνα τα εργαλεία για τη διαχείριση του κάθε διαπραγματευτικού του περιστατικού.

Πώς το πετυχαίνει;

Σε κάθε διαπραγμάτευση επικρατούν συγκεκριμένα δεδομένα.

Το ΤΜΝ  παρουσιάζει τον τρόπο σύνθεσης όλων των πιθανών δεδομένων, με αποτέλεσμα:

Η κάθε διαπραγματευτική συμπεριφορά να προσαρμόζεται αναλόγως

Συνεπώς, ο Διαπραγματευτής οδηγείται εκ του ασφαλούς στα καλύτερα κατά το δυνατόν αποτελέσματα.

Το ΤΜΝ αποτελεί την πρώτη προσπάθεια εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης (ArtificialIntelligence) στις διαπραγματεύσεις.   

Η βιντεοσκόπηση έχει πραγματοποιηθεί από τη διεθνή κινηματογραφική εταιρία INKAS.

Συμμετέχουν τέσσερις επαγγελματίες ηθοποιοί σε πέντε προσομοιώσεις διαπραγματευτικών στρατηγικών. 

Για το λόγο αυτό, το Πρόγραμμα ΤΜΝ προορίζεται για τη Διεθνή αγορά και η Ελληνική αγορά αποτελεί το πρώτο βήμα.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 350€ (περιλαμβανομένου 24% ΦΠΑ) και μπορείτε να το δείτε/αγοράσετε εδώ: https://vimeo.com/ondemand/tmn

Ιστοσελίδα ΙΚΕ: https://www.worldofnegotiations.com

Ιστοσελίδα καναλιού YouTube με τα διαφημιστικά βίντεο του Tailor made negotiations: https://www.youtube.com/channel/UCxO6Fc9i0Nz3A7veX64b-5w

 

 

Επικοινωνια

Ευελπίδων 47A & Λευκάδος 33
6ος όροφος, Γραφείο 600
Αθήνα 113 62

 • Τηλέφωνο: +30 210 82 03 615
                  +30 210 82 03 616

Γραφείο Διασύνδεσης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Βρείτε μας στα ακόλουθα δίκτυα και συνδεθείτε μαζί μας!

MBA Full Time Prospectus

Βρίσκεστε εδώ: ΝΕΑ