MBA Full Time

νεα & εκδηλωσεις

 

Το πρόγραμμα προσφέρει ετησίως 30.000 ευρώ από τα ΕΛΠΕ

 

Διάκριση των φοιτητών του MBA Full time στον διεθνή διαγωνισμό διαπραγματεύσεων Warsaw Negotiation Round 2020

Οι φοιτητές του Διατμηματικού ΜΒΑ Full time Μαρία Μπερτζέμη, Βασίλης Δέρβος και Αλέξανδρος Φλώρος εκπροσωπώντας την Ελλάδα και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβαν την 4η θέση στον διεθνή διαγωνισμό διαπραγματεύσεων Warsaw Negotiation Round 2020. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Warsaw School of Economics και είναι ένας εκ των δημοφιλέστερων φοιτητικών διαγωνισμών παγκοσμίως. Ο συντονισμός και η προετοιμασία της ομάδας έγινε υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Ηλία Καπουτσή και του συνεργάτη του στον ετήσιο φοιτητικό διαγωνισμό διαπραγματεύσεων του ΟΠΑ, Athens Negotiations Tournament, κ. Γιώργου Τριαλώνη.

Διαβάστε περισσότερα: Διάκριση των φοιτητών του MBA Full time στον διεθνή διαγωνισμό διαπραγματεύσεων Warsaw...

Νέα διεθνής διάκριση του ΜΒΑ!

O διεθνής φορέας αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) κατέταξε τo MBA Full Time του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως στο πεδίο της διοίκησης επιχειρήσεων για το 2021.
 
Πιο συγκεκριμένα, το ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) πλήρους φοίτησης κατέλαβε τη θέση 111-120 παγκοσμίως και την 35η στην Ευρώπη.
 
Τα κριτήρια κατάταξης για τις προαναφερθείσες αξιολογήσεις είναι η φήμη του Ιδρύματος στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα (thought leadership), η προοπτική απασχόλησης των αποφοίτων (employability), η απόδοση της επένδυσης των ΠΜΣ (return on investment), η άποψη στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων που συνεργάζονται με ΠΜΣ (Alumni Outcomes) και τα ποσοστά γυναικών και αλλοδαπών σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό των ΠΜΣ (Class & Faculty Diversity).
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το MBA Full Time συγκέντρωσε σημαντικά υψηλότερη βαθμολογία από τον παγκόσμιο μέσο όρο στα κριτήρια σχετικά με τη φήμη του Ιδρύματος στην ακαδημαϊκή κοινότητα, την προοπτική απασχόλησης των αποφοίτων και τη θετική άποψη των στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το ΠΜΣ.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την κατάταξη του ΜΒΑ Full Time του ΟΠΑ, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://www.topuniversities.com/mba-rankings/2021
 

Διεθνής Διάκριση των φοιτητών του MBA Πλήρους Φοίτησης

Ως αναπόσπαστο τμήμα του μαθήματος της Στρατηγικής με διδάσκοντα τον καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη, οι φοιτητές του MBA έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους,συμμετέχοντας στο Business Strategy Game, το πιο δημοφιλές διεθνώς παιχνίδι στρατηγικής.

Στα πλαίσια του Strategy Game οι φοιτητές του MBAχωρίζονται σε ομάδες, κάθε μια από τις οποίες αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας προσομοιωμένης επιχείρησης. Οι ομάδες ανταγωνίζονται για μια σειρά ετών ώστε να προκύψει η τελική νικήτρια. Τον Ιούνιο του 2020  αυτή αποτελείτο από τους Αλεξάκη Χριστίνα-Γεωργία, Κίσσα Κωνσταντίνο, Μοϊάνο Δημήτρη και Ράντζα Αρσίντα.

Οι νικητέςσυμμετείχαν το καλοκαίρι του 2020  ως εταιρεία «Black Aces»στο διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο προσκαλούνται οι πρώτεςομάδες από Πανεπιστήμια και Business Schools από όλον τον κόσμο. Κατάφεραν για μια ακόμα φορά να διακριθούν ισοβαθμώντας στη πρώτη θέση με τους φοιτητές του California State University και ξεπερνώντας ανταγωνιστές από το University of Sao Paulo, University of Texas – Dallas, Northern Alberta Institute of Technology κ.α.
Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές!

17ο e-Θερινό Σχολείο στη Διαχείριση Kινδύνου & τα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά

Διαδίκτυο, 30 Iουνίου – 3 Ιουλίου 2020
 
Τα Τμήματα Στατιστικής, Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Τμήματα Στατιστικής & Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών και Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν το 17ο Θερινό Σχολείο στη Διαχείριση Κινδύνου και τα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά, 30 Ιουνίου-3 Ιουλίου 2020. 
 
Λόγω της παρούσας κατάστασης, η υπό συνήθεις συνθήκες λειτουργία του Σχολείου θα ήταν δύσκολη ίσως και ανέφικτη. Θέλοντας όμως να μείνουμε πιστοί στην ετήσια συνάντηση μας, αποφασίσαμε για φέτος να το υλοποιήσουμε διαδικτυακά, επιτρέποντας την εύκολη συμμετοχή όλων από μακριά. Σίγουρα θα χαθεί η χαρά του να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις επιστημονικές και μη από κοντά, αλλά ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι από του χρόνου θα μπορεί να γίνει και αυτό.
Όπως πάντα, θα έχουμε την χαρά και την τιμή να είναι μαζί μας εξαιρετικοί και διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου, διεθνώς γνωστοί για την συνεισφορά τους στους τομείς ενδιαφέροντος του Σχολείου.
 
To κεντρικό θέμα του φετινού σχολείου θα αφορά μια αναθεώρηση της θεωρίας του arbitrage, από τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Καρατζά (Columbia University).
 
Η θεματολογία του σχολείου θα πλαισιωθεί από ομιλίες  σε θέματα στοχαστικής θεωρίας ελέγχου και θεωρίας χαρτοφυλακίου, διαχείρισης κινδύνου και   θεωρία λήψης αποφάσεων.
 
Μεταξύ των ομιλητών  θα είναι οι καθηγητές
 
F. Gozzi (LUISS Rome),  
F. Santambrogio (Lyons), 
G. Weber (Poznan), 
K. Kyrtsou (U. of Macedonia), 
A. Pantelous (Monash), 
D. Pinheiro (CUNY, Brooklyn College), 
S. Pinheiro (Williams and Mary College), 
B. Chevalier-Roignant (Cranfield), 
N. Azevedo (Porto) κ.α.
 
Το σχολείο απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδάκτορες, ερευνητές και στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα και των χρηματοοικονομικών αγορών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις σε αυτό τον πολύ δυναμικό και γρήγορα εξελισσόμενο χώρο της στοχαστικής χρηματοοικονομικής. 
 
Η παρακολούθηση του θερινού σχολείου δεν απαιτεί την καταβολή διδάκτρων. 
Όμως, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπου θα αναγράφουν το ονοματεπώνυμο τους, την ιδιότητα τους, το φορέα τους και ένα πολύ σύντομο βιογραφικό (έως 10 γραμμές).
 
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 30 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
 
Η Οργανωτική Επιτροπή
 
A.N.Γιαννακόπουλος (ΟΠΑ), 
Γ. Κουρέτας (ΟΠΑ), 
Ι. Μπαλτάς (ΠΑ), 
Σ. Ξανθόπουλος (ΠΑ), 
Γ. Παπαγιάννης (ΣΝΔ), 
Α. Τσεκρέκος (ΟΠΑ)
 

Επικοινωνια

Ευελπίδων 47A & Λευκάδος 33
9ος όροφος, Γραφείο 903
Αθήνα 113 62

  • Τηλέφωνο: +30 210 82 03 615
                    +30 210 82 03 618
  • Φαξ: +30 210 82 03 879

Γραφείο Διασύνδεσης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Βρείτε μας στα ακόλουθα δίκτυα και συνδεθείτε μαζί μας!

MBA Full Time Prospectus

Βρίσκεστε εδώ: ΝΕΑ